Reiki healing

Reiki är en tusenårig healingmetod, med rötter i Japan och Tibet, som kan lindra smärta, stress och ångest. Själva ordet "Reiki" betyder universell livskraft. Vid en reikibehandling ökar alltså livskraften och kroppens egen förmåga att läka sig själv. Reiki kan ges med eller utan handpåläggning samt på distans.

Vid en behandling med handpåläggning ökar hormonet oxytocin i kroppen, det som brukar kallas för kroppens eget må-bra-hormon. Oxytocin frigörs vid beröring och hjälper till att minska ångest och stress. Det finns mycket forskning som styrker detta.


Men Reiki går även bra att ge utan handpåläggning. Då hålls händerna en bit ovanför kroppen. Alla människor består av energi. Vi är som vandrande energivarelser. Tänk på hur många olika processer som sker i kroppen varje sekund och varje minut. Energi skapas i  varje process och strålar ut från våran kropp. Vi får ett energifält runt oss. Ibland behöver kroppen tillförsel av energi om någon process stannat av eller har blivit blockerad av någon anledning. Det är då som Reiki healingen hjälper till. Med tillförsel av mer energi, från mina händer till dig, får din kropp hjälp att aktivera de självläkande processerna som du redan har. Detta får du i kombination med en stunds avslappning under sessionen, som också gör gott för kroppen. Efter en behandling känner de flesta sig både avslappnade och fyllda med energi på samma gång – det är harmoni för både kropp och själ.

Reiki på distans fungerar via energifrekvenser som inte kan ses med blotta ögat, likt hur våra mobiltelefoner eller wifi fungerar. Energi skickas till dig via goda intentioner och allt du behöver göra är att ligga eller sitta ner, slappna av och ta emot healingen. 

Reiki är godkänt som friskvård av Skatteverket och används i många länder även inom den traditionella sjukvården.